Memòria Valencianista.cat · Logo
 
 
Biografia
Bibliografia
Inicial
Biografia
Joan Simon i Matutano
Castelló de la Plana, 6 d'abril de 1911
Castelló de la Plana, 20 de desembre de 2004

Tècnic comercial i activista cultural

No va contraure matrimoni mai i sols tenia una germana, Maria Lluïsa.

Quan tenia 19 anys treballava com a bibliotecari a la Castellonenca. En juliol de 1930 la revista literària Taula de Lletres Valencianes va publicar l'article «Als escriptors valencians i a les publicacions valencianes», el qual acabaria portant a la posterior firma de les Normes de Castelló el 1932.

Ell fou una de les personalitats que el 1932 va firmar aquestes normes ortogràfiques i va participar en la seua redacció. 

Va aprovar l'oposició per ser oficial comercial al 1936 i va treballar com a tècnic comercial de l'Estat al Ministeri de Comerç. Fou també comissionat en representació de la junta de govern del Banc Exterior d'Espanya. Redactà el primer Tractat Comercial entre Mèxic i Espanya. El seu treball el va fer viatjar per molt llocs, entre altres Brasil, l'Extrem Orient o Sudàfrica, lloc on seria nomenat director de la Companyia Espanyola de Tabac de Filipines. Va estar destinat durant part de la seua vida a Johannesburg. Posteriorment fou subdelegat de comerç a Castelló i delegat regional de comerç de Palma de Mallorca, fins la seua jubilació el 1981.

Fou l'últim dels membres que firmaren les Normes de Castelló en morir als 93 anys.

Foto: Vicent GamirAutoria: JABM


Descarregar biografia en PDF


        © Fundació Josep Irla, 2018 · Avís legal